Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Президентът Румен Радев коментира в ефира на БТВ ситгуацията

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПрезидентът Румен Радев коментира в ефира на БТВ ситгуацията
Коментари Харесай

Радев: Когато армията от безработни се множи всеки ден, е несериозно да занимаваме хората с конфликт между премиера и президента

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Президентът Румен Радев разяснява в ефира на БТВ ситгуацията в страната и спора си с Бойко Борисов.

" Когато армията от безработни се множи всеки ден, е несериозно да занимаваме хората с спор сред премиера и президентската институция. Не е време за ядосани пози. Няма да вземам участие в този театър. Борисов би трябвало да е наясно, че българския народ не е аудитория, от която се чакат овации всеки ден. Не сме минавали границата на връзките ни с Борисов. Трябва да има и някакъв баланс. Знаете, че всяка власт се нуждае от някакъв коректив. Особено когато е взела независимо решение за изключително състояние, когато имаме блокиран парламент, когато няма палрламентарен надзор и когато критичността на всеобщата душeвност и всеобщото схващане са фрапантно понижени от всеобщия боязън ", сподели той. 

" Аз мисля, че сме посочили единни дейности, имахме среща с премиера и с кабинета. Има взаимоотношение по редица значими въпроси. Не мисля, че имаме проблем сред мен и Борисов. Проблем би трябвало да се търси там, където се сблъскват хрумвания. Там, където суматохата се сблъсква с действителността. Вие вярвате ли, че тази рецесия би трябвало да се ръководи само посредством суматоха, посредством боязън, посредством потоци от трупове пред екрана. 

Как му забивам нож в гърба? Тук не би трябвало да се изопачават обстоятелствата. Да речем аз на 3 април направих своето изказване, в коеито приканих за някакви действителни стъпки. Какво последва след това? Последва един спор, който е в главата на премиера. Него го няма. Премиерът излезе и сподели по този начин: " Вие какво желаете - Радев, който споделя да паднат незабавно рестриктивните мерки и всички да измрем, да уморим народа ", или аз, който споделям - " ще държа рестриктивните мерки, с цел да ви спася ". Няма подобен спор. Никога не съм казвал да паднат рестриктивните мерки. Казвал съм да мислим по какъв начин поетапно да излезем от това положение. Когато се цитира СЗО би трябвало да се цитира в цялостния размер. Да, там има в действителност такова напътствие - че бързото повдигане на ограниченията би могло да задейства вируса в по-голяма степен. Но там има и други неща, които пропусна премиера. Шефът на СЗО споделя нещо доста значимо - че към тази пандемия би трябвало да подходим с комплекс от нападателни ограничения, които да включват на първо място тестване, следене, устаяновяване, изолираност. Той доста ясно приканва за свободно тестване, за гратис тестване. Защо не се вслушваме ние в това? Казва също, че не можем да се борим с тази пандемия с вързани очи. Когато приказвам за безвъзмездни проби, ние изтървахме този миг. Аз не желая по никакъв метод да се греша в работата на специалистите - почитам ги. Защо има два типа проби? Това, коеито изтървахме, ние не приехме тази тактика за проби, ние и не доставихме тези проби. Има два типа - едните са първоначално, както ги прави Сингапур, Южна Корея, Германия. При които имаме интензивно тестване. Това, което ние ще почнем да вършим е след пика - да установим по какъв начин се е развила заболяването, кой има антитела.

Кабинетът взе навременни ограничения, за обществена отдалеченост и изолираност. Това е реалност и доста позитивно. Когато се появи първият инфектиран тогава вкарахме нашата индустрия в деяние. Освен това министър председателят разпростра хиперактивна осведомителна акция. Но не забравяйте - безвъзмездни проби, всеобщи проби, би трябвало да бъдат обезпечени. Ако вие сте продавач, водач, ортодонт, няма ли да желаете тест. Според мен не звучи добре, когато споделят - тестванията са скъпи. Е предходната година като давахме пари за самолети, за газопровод, те не бяха ли скъпи? От инфрасктуркурни планове Народното събрание би трябвало да пренасочи средствата към човешкия запас. Ако бяхме вложили в здравната система, щеше да е друго. 

Преди няколко дни Курц обявие началото на тактика за излизане от тази пандемия. Това е доста значимо. Трябва да става по ясни критерии. Там тестванията са над 12 000 на един милион. Там имат визия ", добави още Радев.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР